Пн. Тра 20th, 2024

Телеканал ТЕТ транслює відзняту у 2023 році кінострічку «Встигнути до тридцяти», де однією з героїнь є уродженка міста Коломия – Люба. Мешканців міста та багатьох небайдужих українців обурив карикатурний образ дівчини «з села». За останню добу на телеканал та продюсерів серіалу вилилося багато негативу: люди вимагають прибрати з ефіру серіал та вибачитися за неправдивий образ жінки з Коломиї.

Ця стрічка стала черговим телепродуктом, який намагається сформувати уявлення про недолугих, смішних українців. 

Відомо, що сам канал «ТЕТ» не чужий для колишнього Міністра культури Олександра Ткаченка. Телеканал не перший рік отримує фінансування, як й інші канали, з держбюджету та наносить шкоду українському, створюючи та транслюючи малоякісний продукт. 

Схоже сформувалася школа сценаристів, продюсерів, які далекі від реалій, назбирали штампи російської пропаганди, продовжують просувати меншовартісність українців, висміюють українське», – зазначила Оксана Савчук на своїй Facebook-сторінці.

Народна депутатка підтримує мешканців Коломиї, які просять прибрати серіал, що неправдиво подає образ жінки з Коломиї, поширює стереотипи, вигадані радянськими, а потім російськими пропагандистами. 

Мінкульт має не чекати вибачень, а розробити санкції. Одна з них – канали, які продовжують поширювати стереотипи, що намагаються образити українське, мають бути позбавлені державного фінансування – тоді вони швидко з’ясують, чому в них досі стаються подібні випадки. 

Оксана Савчук чекає на реакцію в.о міністра культури:

Надіслала запит про те, скільки українці витратили на фінансування каналу ТЕТ та пов’язаного з ним каналу 1+1».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *