Пт. Кві 26th, 2024

Їхні голоси часом не чутно. Їх заглушають стіни панельних будинків, шум телевізора, сусідський паркан.

Десятки тисяч людей в Україні стикаються із домашнім насильством щороку, а під час вимушеного передування вдома через пандемію #COVID19 їх стало значно більше. Річ у тім, що ми маємо їх почути, йдеться на сторінці UNICEF.

26 листопада у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок, розпочалась всесвітня акція “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”, а в Україні стартувала інформаційна кампанія “Річ у тім”.

У проєкті «Річ у тім» взяли участь 16 відомих особистостей. Їх знає вся країна. У кампанії взяли участь Маша Єфросиніна, Дмитро Шуров, Злата Огнєвіч, Тоня Матвієнко, Сергій Кривцов, Сергій Дмитрієв, Катерина Молчанова, Ірма Вітовська, Леся Матвєєва, Анна Неплях, Ахтем Сеітаблаєв, Олександр Коляда, Олена Дашутіна, Оля Цибульська, Софія Андрухович, Артем Чех. Вони озвучили 16 історій, що позичені зі справжніх поліцейських протоколів. В фокусі кожної з них — річ, що стала знаряддям насильства або асоціюється з ним, адже насильство буває фізичним, психологічним, економічним, сексуальним… За голосами знаменитостей проступають голоси жертв. В них — відвертість, страждання, біль. Річ у тім, що про домашнє насильство треба говорити вголос.

Не терпіть насильство — звертайтеся по допомогу.

Читайте та дивіться реальні історії тут

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *