Нд. Кві 28th, 2024

Завдяки новому українсько-польському залізничному сполученню, яке стало доступне з 15 жовтня 2023 року, українці можуть легко подорожувати Європою. Таке пасажирське сполучення між Україною та Польщею відновлено після 18-ти річної перерви через відсутність попиту на цей маршрут. 

Цьогоріч зі середини жовтня щоденно курсують потяги №867 Коломия-Рава-Руська (сучасний український інклюзивний дизель-поїзд ДКПр-3) і №767 Рава-Руська-Варшава (польський поїзд перевізника SKPL). За поїздку в одному напрямку потяг може перевезти близько 200 пасажирів, а час у дорозі з Івано-Франківська до Варшави становить 11 годин. 

Зі столиці Польщі можна подорожувати потягом в будь-яку точку Європи. Згодом навіть планують відновити залізничне сполучення через Альпи.

Як повідомили в РК Intercity з 10 грудня почне курсувати потяг нічного сполучення Варшава – Мюнхен. Маршрут йтиме через три європейські країни, зокрема Австрію та Чехію. Такий поїзд можна розглядати як зручний спосіб дістатися до альпійських гір, передає Галичина24.

Німецькі та австрійські залізниці вже представили розклад маршруту, який охоплює декілька європейських міст. Поїзд розпочне свій маршрут із станції Мюнхен о 18:35 і проїде через такі міста, як Зальцбург, Відень, Брно, Острава та Краків, перш ніж прибуде на станцію у Варшаві. Маршрут завершиться о 08:51, а загальний час подорожі становитиме 14 годин. У зворотньому напрямку поїзд із Варшави відправлятиметься о 19:59 і прибуватиме до Мюнхена о 10:01.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *