Сб. Кві 27th, 2024

Ідея заступника міністра освіти та науки Михайла Винницького об’єднати два ВНЗ в Івано-Франківську набуває резонансу. Винницького «турбує» відокремлена робота ПНУ та Медуніверситету, мовляв: «Чи виграє студент-медик від того, що у Івано-Франківську медичний університет працює окремо від національного?» На його думку, майбутнім медикам вкрай бракує вивчення філософії.

Натомість, Оксана Савчук не вбачає логічного зв’язку в обʼєднанні двох кардинально різних ВНЗ:

Замість реалістичної концепції розвитку вищої освіти, системних рішень – бачимо підкилимні необґрунтовані оптимізації та банальні спроби зміни вивісок. Чому такі зміни плануються саме з вишами в Франківську, чому лише ці, а не інші, де логічні і чіткі розрахунки?»

За словами народного депутата, взірець американських студентських кампусів та університетів, якими, ймовірно, керуються в міністерстві, не є наразі хорошою тенденцією для України.

В умовах повномасштабного вторгнення такі зміни потребуватимуть чи немалих витрат та не стануть сприятливими для Івано-Франківська, як одного з найбажаніших міст серед студентів, зокрема іноземців. 
Як відомо, Міністерство освіти не озвучило концепцію розвитку вищої освіти в Україні та її перспективи в найближчі 5-10 років.

Нардеп Оксана Савчук хоче почути реакцію міністра освіти Оксена Лісового. Діяти завжди потрібно послідовно: важливо бути впевненими, що у разі зміни керівників в апараті Міносвіти, за результати завжди відповідатимуть причетні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *