Чт. Тра 9th, 2024

За даними СБУ два лікаря-психіатра з Обласного закладу із надання психіатричної допомоги Івано-Франківської обласної ради та Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради оформляли військовозобов’язаним фіктивні документи про нібито наявність у них психічних захворювань. 

На цій підставі ухилянти незаконно отримували групи інвалідності. Це дозволяло фейковим «особам з інвалідністю» та людям, які їх супроводжували, перетинати кордон у період воєнного стану”, – зазначають на Facebook-сторінці обласного управління СБУ.

Лише протягом 2022-2023 років лікарі систематично отримували хабарі від 100 до 1000 доларів за внесення в медичну документацію неправдивих даних.

Лікарям вже повідомлено про підозру та вручено обвинувальні акти за двома статтями ККУ: ч. 3 ст. 354 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання працівником підприємства, установи чи організації неправомірної вигоди; ч. 2 ст. 358 – складання чи видача завідомо підроблених офіційних документів.

Під час слідства лікарі визнали провину та уклали з прокуратурою угоду про визнання винуватості. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *