Чт. Тра 9th, 2024

У пʼятницю, 17 листопада, Артем Пивоваров на своїй сторонці в Instagram представив пісню та кліп «Валторна», записані разом з вокалістами команди PIVOVAROV на “Голосі країни-13” та хором «Emis».

20-річна Вероніка Мартинюк донька пароха із села Завій Новицької громади на Івано-Франківщині, учасниця телевізійного вокального шоу “Голос країни-13”. Дівчина є диригенткою хору “Emis”, який 25 грудня 2022 року виконав старовинну гуцульську колядку в стінах Києво-Печерської лаври, передає Галичина24.

Будучи учасницею вокального шоу, Вероніка обрала команду Артема Пивоварова. До фіналу вокалістка, на жаль, не потрапила. Однак, Пивоваров запропонував франківці випустити пісню для його музично-поетичного проєкту “Твої вірші, мої ноти”.

“Валторна” – одна з наймасштабніших колаборацій у культурному проєкті Артема Пивоварова “Твої вірші, мої ноти” та перша робота, в якій розглянуто поезію живої та діючої легенди. За основу композиції було взято вірш Ліни Костенко “Відмикаю світанок скрипковим ключем…”, зазначили менеджери співака.

“Валторна” вражає розмаїттям музичних інструментів: від української бандури та старовинної колісної ліри до синтезатора. 

“Валторна” – це своєрідна поеторія, що триває 6 хвилин і поєднує в собі поезію, сучасне звучання, гармонійне сплетіння голосів вокалістів та церковного хору, етнічні та електронні інструменти і ефектне декламування вірша у фіналі. Це яскрава суміш світил у музичній галактиці. Ця унікальна робота — результат синергії митців та приклад еклектизму, що став частиною музичної культури. 

Подивитися кліп та послухати пісню можна тут:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *