Сб. Кві 27th, 2024

У Івано-Франківській міській лікарні № 1 реанімація у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії заповнена пацієнтами з COVID-19 на 100%.

Як розповів Суспільному

виконувач обов’язків завідувача відділення Олег Колосов, впродовж останніх двох місяців вільних ліжок тут не було. Більше про ситуацію у лікарні — читайте у репортажі.

Сьогодні у реанімації відділення анестезіології та інтенсивної терапії лежать дев’ять пацієнтів. Жоден не під’єднаний до апарата ШВЛ, каже Олег Колосов, проте всі вони киснезалежні. Їхній стан – надзвичайно важкий.

“Ситуація у відділенні дуже напружена через те, що поступає у лікарню дуже багато важких хворих. У нашій реанімації ліжка не пустують, постійно 9-10 хворих і більше”, – розповідає Олег Колосов.

Зі слів заступника головного лікаря медзакладу Ярослава Кобиляка, кожен третій пацієнт, який помирає в реанімації, звертається у важкому стані. Врятувати його лікарі не можуть.

“Звертаються у вкрай важкому стані, запущені. Лікуються вдома самостійно чи за чиєюсь порадою, затягують час. І, на жаль, “швидка” допомога привозить їх у критичному стані. Буває і так, шо вони тут перебувають всього декілька годин”, – розповідає Кобиляк.

Всі пацієнти в реанімації – невакциновані, каже заступник головного лікаря Ярослав Кобиляк. За його словами, у лікарні серед пацієнтів з COVID-19 – 2%-3% щеплених людей, проте їх не лікують в реанімаційних відділеннях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *