Пт. Кві 26th, 2024

Міністерство охорони здоров’я створило проєкт наказу про обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу освітян та чиновників.

Відповідний документ оприлюднили на сайті Федерації профспілок України, передає Громадське.

Обов’язкову вакцинацію планують ввести на період дії карантину для таких професій:

працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних навчальних закладів;працівників центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних підрозділів;працівників місцевих державних адміністрацій.

Вакцинація в Україні.

Наразі вакцинація проти коронавірусу в Україні не є обов’язковою. Проте траплялися випадки, коли працівників зобов’язували щепитися на місцевому рівні. Так, наприкінці серпня мер Івано-Франківська Руслан Марцінків пригрозив працівникам міської ради звільненням, якщо вони не вакцинуються проти COVID-19. Крім того, представники влади намагалася різними способами заохочувати українців робити щеплення. Наприклад, з 20 вересня в Україні запрацювали також нові карантинні обмеження, які передбачають певні бонуси для вакцинованих. Зокрема, щеплені українці зможуть відвідувати громадські заклади у «жовтій» та «червоній» зоні.

А ще популяризувати щеплення намагалися на місцевому рівні. Приміром, в Івано-Франківську вирішили давати вакцинованим мешканцям по 100 грн на проїзд у громадському транспорті, а також квитки на домашні матчі футбольного клубу «Прикарпаття».

Попри такі заохочення, Україна не встигає виконувати власний план вакцинації. Він передбачає, що в серпні мали зробити 6 мільйонів щеплень, а з вересня — понад 8 мільйонів щомісяця. Проте насправді у серпні зробили 3 мільйони 644 тисячі щеплень.

Станом на 27 вересня в Україні зробили 12 240 363 щеплення. Першу дозу отримали 6 781 525 людей, з них повністю імунізовані — 5 458 838 людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *