Сб. Кві 20th, 2024

Українські альпіністи змогли першими у світі підкорити вершину Аннапурна ІІІ у Непальських Гімалаях. Вона розташована на висоті 7555 метрів в ущелині Seti Kola.

Сходження відбулося 6 листопада. До цього піднятися на таку висоту не могли сім світових експедицій. У складі нашої експедиції були Микита Балабанов, В’ячеслав Полежайко та Михайло Фомін, пише 24 спорт.

.

Альпіністи готувалися два роки – вони проводили розвідку району та робили спробу сходження у 2019 році. Сама експедиція тривала півтора місяці.Зазначається, що цей маршрут є надскладним через складний рельєф, льоди та сніг, складно прогнозовані погодні умови, величезний перепад висот та багато інших факторів.

Що відомо про намагання взяти вершину Аннапурна ІІІ

Уперше на ребро у 1981 році спробували піднятися британці Нік Колтон і Тім Ліч. Вони дійшли до позначки 6500 метрів, однак команда змушена була повернутися вниз через проблеми з акліматизацією.Аннапурна III розташована в Непалі. Третя за висотою гора гірського масиву Аннапурна. Вершина розташована практично у центральній частині цього масиву. За висотою гора посідає 42 місце в світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *