Пт. Кві 19th, 2024

Франківець Федір Хашалов здобув золото в копілку збірної команди України з бодібілдингу (категорія фітнес).

Про це спортсмен написав на своїй сторінці, пише Галичина24.

Спортсмен зазначає, це були одні з найважчих змагань і не тільки через кількість та рівень суперників, а й через події, які розгортались не в його користь за останній місяць підготовки.

“Спочатку за місяць до змагань всі довкола мене немов змовились і захворіли на ковід (дома,на роботі, в компанії), мене це теж не минуло, хоча здавши біохімію крові та плр то ковіда не було, хоча я певний – був. Тиждень великої температури зіпсували вкрай форму, яку я ретельно готував впродовж пів року. І саме за місяць до змагань потрібно прогресувати, а в мене був страшний відкат по формі,але не без Божої допомоги я швидко відновився і став в стрій. За тиждень до змагань, фанатично готуючись по 3 тренування, я травмую сильно ліве плече ,і знову мені вдалось обійти дану проблему. І тут невдача останнього дня підготовки. За 1 день до вильоту в Барселону, я на контрольному тренуванні, відпрацьовуючи довільну програму, виконуючи важкий акробатичний елемент, вибиваю коліно, суглоб великого пальця ноги та в добавок сильний забій(були думки розпрощатись з поїздкою). Це був понеділок, а моя категорія мій вихід був запланований на неділю. У мене було 5 днів на реабілітацію. Скажімо так, першу добу я не міг ходити і пив знеболюючі та протизапальні препарати. І все це під супровід жорсткої дієти та спортивного режиму. Ще один цікавий факт з яким я ніколи не зіштовхувався- це сон, тривалість якого в середньому становила 3години на добу (інколи менше, інколи більше). Чим це спричинено можна трактувати по-різному. На передодні вже будучи в Барселоні я 2 дні взагалі не спав…Максимально вичавлений фізично та морально я виходжу на сцену у неділю і звучить гімн України. Ось для чого весь цей шлях, наскільки приємно не передати словами. Це потрібно відчути. Я не підстрибував до неба від радості бо чесно кажучи хотілось зійти зі сцени і нарешті поспати, поїсти, вмитися від гриму, залікувати всі травми,відпочити думками. Зате мене переповнювали, розпирали внутрішні мега позитивні емоції. Якось в мене запитали, для чого гримуватись (я відповів просто,для того щоб зуби були біліші) :)))‌. Важливість цієї перемоги ще полягала в тому,що це була ювілейна поїздка в складі збірної команди України з ББ,рівненько 10років(в 2011 році восени я дебютував на кубку світу в Естонії в складі ФББУ). А ще мені вдалось вперше одночасно обійти 2х найзатятіших суперників Словака та Росіянина(справжня перемога-це не коли 100ня суперників, а це тоді, коли ти перемагаєш в найсильнішого)”, – розповідає Федір.

Додає, що в 2014р. в Монреалі він став вперше ЧС обійшовши аналогічно 2х не прохідних суперників(естонця та росіянина). І зараз знову це повторив.

“Сюди вкладена не тільки моя праця,сили,нерви,старання,а ще й багатьох інших людей, без яких я б не зміг цього зробити. Тому передусім- це спільна перемога великої команди”, – пише Федір Хашалов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *