Чт. Бер 28th, 2024

Викрадення і примусове утримання нарко- та алкозалежних людей – на Івано-Франківщині затримали організаторів «реабілітаційних центрів».

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито злочинне угруповання, яке викрадало людей і примусово утримувало їх в спеціальних закладах (ч. 3 ст. 146 КК України), інформує пресслужба прокуратури.

За даними слідства, організатор і троє спільників створили та забезпечували функціонування закладів закритого типу під виглядом надання реабілітаційних послуг для нарко- та алкозалежних людей. Вони викрадали їх та примусово утримували в умовах ізоляції протягом тривалого часу, а родичам повідомляли неправдиву інформацію про лікування та умови утримання у «реабілітаційних центрах».За так зване лікування одного хворого вони отримували від 7 до 10 тисяч гривень на місяць. При цьому до людей застосовували погрози та психологічне насильство.

В ході розслідування проведено 4 обшуки приміщень, з яких звільнено 50 осіб, вилучено грошові кошти, отримані злочинним шляхом, документацію, лікарські засоби та 2 автомобілі.

Чотирьох учасників групи затримано у відповідності до ст. 208 КПК України, вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Викриття протиправної діяльності прокурори проводили спільно із слідчими Івано-Франківського районного управління поліції, за матеріалами відділу міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *