Чт. Бер 28th, 2024

Державні виконавці забезпечили виконання рішення суду щодо звільнення приміщення на вулиці Чорновола, 6 та 6Б у місті Івано-Франківську .

Верховний Суд України зобов’язав Івано-Франківську єпархію УПЦ Московського патріархату звільнити приміщення на вулиці Чорновола, 6 та 6Б у місті Івано-Франківську, інформує пресслужба Південно-Західного міжрегіонального управління.

Приміщення перебувало в оренді Української православної церкви Московського патріархату з 2004 року. Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради повідомив орендаря про припинення договору оренди завчасно – за три місяці. Однак, приміщення не звільнили, тож виконавчий комітет звернувся до суду.

13 жовтня Верховний Суд України зобов’язав Івано-Франківську єпархію УПЦ Московського патріархату звільнити приміщення на вулиці Чорновола, 6 та 6Б у місті Івано-Франківську.

До виконання рішення залучили державних виконавців Відділу державної виконавчої служби у місті Івано-Франківську Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), які виконали рішення суду щодо звільнення раніше орендованих приміщень Української православної церкви Московського патріархату в межах своєї компетенції та законодавства.

22 грудня 2021 року Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради пред’явив для примусового виконання наказ, виданий Господарським судом Івано-Франківської області про зобов’язати Івано-Франківську єпархію Української Православної Церкви звільнити нежитлові приміщення, розташовані на першому поверсі в будівлях за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 6, площею 19,1 кв. м. та вул. Чорновола,6 Б площею 283,0 кв. м, та повернути їх Виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради,у зв`язку з закінченням дії договору оренди №ДО-2971 від 20.12.2006. 23 грудня 2021 року державним винесено постанову про відкриття виконавчого провадження, згідно якої боржнику надано термін для добровільного виконання рішення щодо звільнення нежитлових приміщень, та направлено сторонам.

При примусовому виконанні вищенаведеного рішення суду державним виконавцем вчинено наступні виконавчі дії: 11 січня 2022 року, при виході за адресою виконання, складено Акт державного виконавця про невиконання рішення суду щодо звільнення нежитлових приміщень, того ж дня винесено постанову про накладення штрафу, та повторно зобов’язано виконати рішення протягом 10 робочих днів.

25 січня 2022 року складено Акт про невиконання боржником рішення суду, щодо звільнення нежитлових приміщень, а 26 січня винесено постанову про накладення штрафу у зв’язку невиконанням рішення. 31 січня 2022 року винесено постанову про примусове виконання рішення суду, призначено примусове виконання на 10-00 год 07 лютого 2022 року. 03 лютого 2022 року для проведення примусового виконання вищенаведеного рішення, за постановою начальника відділу, утворено виконавчу групу, із працівників відділу.

«Ми виконуємо покладені законодавством функції. З колишніми орендарями ми порозумілися та будемо контролювати процес звільнення приміщення. До виконання рішення суди також були залучені представники правоохоронних органів»,- зазначив начальник Відділу державної виконавчої служби у місті Івано-Франківську Ростислав Пахолік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *