Пт. Бер 29th, 2024

Перелік спеціальностей, на які потрібно буде складати ЗНО з математики, хочуть розширити.

На сайті Міністерства освіти і науки України для громадського обговорення розмістили проєкт Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти на 2022 рік, пише Діло.

Основні зміни, які пропонують, стосуються процедури подачі заяв для вступу та мають на меті розвивати систему вищої освіти загалом й зробити університети конкурентноздатними.

Зокрема, планують скоротити перелік копій документів, які мають подавати вступники в паперовій формі. Так, тепер не потрібно буде подавати копії сертифікатів ЗНО та копію документа про раніше здобуту освіту, якщо ця інформація є в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДБО).

Окрім цього, зміниться перелік обов’язкових предметів для деяких спеціальностей, а саме хочуть посилити роль математики під час вступу до вишу.

Також пропонують розширити можливості для додаткового набору на контракт бакалаврів за денною формою здобуття освіти та удосконалити розподіл обсягу державного замовлення за галузями знань, міжгалузевими, підгалузевими групами.

Єдине фахове вступне випробування на магістратуру з використанням технологій ЗНО запланували для таких спеціальностей, як-от:

05 «Соціальні та поведінкові науки»,

06 «Журналістика»,

07 «Управління та адміністрування»,

08 «Право»,

28 «Публічне управління та адміністрування»,

29 «Міжнародні відносини»;

Для вступників на спеціальності галузі знань 22

«Охорона здоров’я» замість фахового випробування будуть використовувати результати інтегрованого іспиту КРОК-М, якщо вони його складали. Зауваження та пропозиції до проєкту акта можна надсилати у формі порівняльної таблиці до 11 жовтня 2021 року на e-mail: kernychna@mon.gov.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *