Пт. Бер 29th, 2024

В Івано-Франківську не вистачає державної субвенції на зарплату вчителям. Їм доплачують з місцевих податків, а тому наступного року на освітню галузь скерують найбільше коштів – 2 млрд грн.

Про це в ефірі на радіо «Західний полюс» повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Найбільші наші бюджетні витрати – це освіта, тобто це галузь, яка фінансується найбільше, а це порядком 2 млрд грн. Лише близько 650 млн грн нам надходить державної субвенції. Не вистачає на заробітну плату вчителям… Держава не додає ці кошти, ми, фактично, з міських податків додаємо на заробітну плату вчителям», – зазначив Марцінків.

За його словами, бюджет Івано-Франківська-2022 складає 4 млрд 80 млн грн. На бюджет розвитку в наступному році скерували 650 млн грн, і цих коштів недостатньо на великі інфраструктурні зміни. Попри це, місто планує залучити 200-250 млн грн з інших джерел на реалізацію своїх проєктів.

На розвиток комунального транспорту в Івано-Франківську наступного року скерують близько 200 млн грн. Левова частина цих грошей компенсує пільговий проїзд містян, іншу частину скерують на закупівлю додаткового транспорту. Міський дорожній фонд у 2022 році складатиме 150 млн грн.

Відомо, що цього року в Івано-Франківську завершили будівництво двох нових дитсадків.

З

агалом тут працюють 42 школи, 35 дошкільних закладів, 12 закладів позашкільної освіти та 9 закладів професійно-технічної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *