Чт. Бер 28th, 2024

У 28 років Дрю Х’юстон, співзасновник Dropbox, керував бізнесом із виторгом $240 млн і 50 млн користувачів. За 10 років клієнтура Dropbox зросла у 10 разів.

Статки 38-річного Х’юстона – $2,3 млрд. Х’юстон – учасник першого списку Forbes 30 under 30, складеного у 2011 році. «Хто перевинаходить світ? Кого вам варто найняти на роботу сьогодні? На кого ви працюватимете за 20 років?» – запитував редактор дебютного випуску списку. Згодом локальні версії 30 under 30 з’явилися в Азії та Європі, пишуть Вікна.

Олег Псюк підлітком підробляв важкою фізичною працею: копав криниці, допомагав на будівництві.

З 2020 року щорічний список є і в Україні. До першого українського «30 до 30» увійшли не лише перспективні підприємці та IT-інноватори, а й спортсмени, музиканти і громадські діячі. Серед них — засновники Reface Роман Могильний, Денис Дмитренко та Ярослав Бойко, спортсмени світового класу Еліна Світоліна та Жан Беленюк, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, реперка Alyona Alyona, зірка кіберспорту Simple (Олександр Костильов).

Список 2021-го теж поєднав людей різних індустрій та сфер. Можливо, цьогорічним учасникам було навіть складніше, ніж попередникам: їхні успіхи припали на часи пандемії. Незважаючи на молодість, кожен учасник нинішнього списку вже змінив світ і зупинятися на досягнутому не збирається.

До рейтингу Forbes «Україна 30 до 30» потрапив соліст реп-гурту Kalush — 27-річний Олег Псюк.

«В Олега є дуже крута риса — брати максимум із будь‑якої ситуації. Він витрачає свій час винятково на ефективні справи», — каже реп-виконавиця Alyona Alyona.

Олег Псюк виріс у місті Калуші. Підлітком підробляв важкою фізичною працею: копав криниці, допомагав на будівництвах та звідусіль чув жарти про своє захоплення музикою. Наприкінці 2019‑го його реп‑гурт Kalush підписав контракт з американським хіп‑хоп‑лейблом Def Jam Recordings, що входить до Universal Music Group.У доробку Kalush є спільні треки з суперзірками української музичної сцени: Христиною Соловій, Alyona Alyona та «Океаном Ельзи». Дитяча мрія Псюка — фіт з іконою американського хіп‑хопу Емінемом.

Головне досягнення: Зробив так, що люди сприймають якісну музику українською мовою.

Чого навчили батьки: Мій батько — дуже педантичний, у нього завжди все вчасно, за планом. Я думаю, я в нього навчився тайм‑менеджменту.

Також у рейтинг потрапив уродженець Калуша — письменник і перекладач Остап Українець.

«Працездатність і наполегливість у поєднанні з ґрунтовною гуманітарною освітою дозволять йому вийти на нові рівні, насамперед як лідеру суспільної думки та культуртрегеру. Сподіваюся, він уникне небезпеки піти в політику», — каже про Остапа Тетяна Софієнко, літературна критикиня.

Завдяки мамі, журналістці й телередакторці Оксані Лісовській, Остап Українець практично виріс на телебаченні. Цей досвід, за словами самого письменника, дав йому потужну фору під час роботи з YouTube.

Разом із Катериною Дудкою та Євгеном Ліром Українець розвиває освітній канал «Твоя підпільна гуманітарка», який зібрав близько 111 000 підписників. Інший проєкт — однойменне видавництво.Українець — автор кількох романів («Малхут», «Канцелярія хрестових походів», «Дискордія»), також він перекладав твори Говарда Лавкрафта та Ерін Гантер.

Головне досягнення: Створення «Гуманітарки».

Плани на 2022 рік: Поставити на ноги видавництво і дати раду книжкам, які зараз у роботі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *