Вт. Бер 19th, 2024

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт “Про заборону Московського патріархату на території України”.

Законопроект пропонує заборонити “діяльність Московського патріархату — Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви, в тому числі Української православної церкви”, пише Галичина24.

“Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра, Свято-Успенська Святогірська Лавра та інші архітектурні пам’ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні Московського патріархату, переходять у власність держави, а угоди (рішення) про користування скасовуються”, — ідеться у проєкті закону.

Також у документі значиться те, що вся без винятку церковна власність заборонених церков “впродовж 48 годин з дня набрання чинності цим законом інвентаризується і націоналізується”.

“Релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом відповідно до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, — пише Оксана Савчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *