Сб. Кві 27th, 2024

В декларації народної депутатки Оксани Савчук її чоловік досі значиться власником 8% частки у ТОВ “Велдотерм – Україна”, яке займається виробництвом термічного обладнання. 

У коментарі інтернет-виданню «Галичина24» Андрій Савчук пояснив, що хоч давно звільнився із компанії, де займав посаду технічного директора, позбутися частки не може: будь-які дії щодо власності ТОВ заблоковані.

Після повномасштабного вторгнення я звільнився з ТОВ “Велдотерм-Україна”. Я виступив ініціатором, щоб українська сторона виступила зі зверненням до Weldotherm G.m.b.H. Essen про припинення діяльності їхньої філії в Росії, а така філія є, однак, вона немає нічого спільного з липовою Велдотерм москва, сервіс Дейкіна. Це можна спокійно побачити на офіційному німецькому сайті weldotherm.de у розділі контакти. Мене не підтримала ні інша українська сторона, ні німецька. Натякнули – якщо щось не подобається, то йди геть і я пішов. Пішов з тим, що також продам свою частку комусь з українців та німців, але зараз це зробити неможливо, оскільки будь-які юридичні дії щодо власності товки у якій 25% належить росіянину – заблоковані і це правильно. Як тільки буде відкрито доступ до дій, то я вийду з товариства. Чи функціонує зараз Weldotherm G.m.b.H Essen в Росії мені невідомо, спілкування припинено».

В коментарі Андрій Савчук нагадав історію Велдотерм-Україна, яке функціонує в Калуші, і де він довгий час пропрацював директором:

ТОВ “Велдотерм-Україна” було створено у 2001 році, засновники: німці, українці і один росіянин, основна частка належить німцям, оскільки українська «товка» є філіалом Weldotherm G.m.b.H. Essen, а кінцевим бенефіціаром є німецька сторона. На момент створення підприємства, саме за наполяганням німецької сторони, до складу учасників був включений росіянин Дейкін з часткою в 25%. Чи думали ми, учасники від української сторони, а я не один, про негативні наслідки такого рішення в майбутньому – ні».

За словами Андрія Савчука, після початку війни Росії проти України у 2014 року, ТОВ “Велдотерм-Україна” виплатила дивіденди усім учасникам товариства, окрім росіянина Дейкіна. Таке рішення спільно прийняли українська та німецька сторони. З 14-го року Дейкін не отримав жодної копійки від своєї власності в Україні!

Росіянин немає жодного стосунку до Weldotherm G.m.b.H Essen, оскільки в свій час «побив горшки» з німцями, але зберіг собі назву Велдотерм на болотах. Були суди за назву, але вони нічого не дали. І те, що він там щось сплатив з податків за 22 рік, то це податки його власного бізнесу на росії, там немає жодного обладнання чи технологій від німецького Weldotherm».

Андрій Савчук відзначив, що жодним чином не шкодує про присвячений 21 рік роботи у ТОВ “Велдотерм – Україна” на посаді технічного директора.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *