Пт. Бер 29th, 2024

Міністерство цифрової трансформації України запускає бета-тест декларування місця проживання онлайн на порталі Дія. Послугу мають масштабувати на всю країну, хоча для жителів декількох міст вона стане доступною пізніше.

Тестування стартує із 1 грудня, а записатися на нього можна вже зараз за посиланням. Докладніше про це розповіли в Telegram-каналі Мінцифри, пише Обозреватель.

Для участі в бета-тесті необхідно:

податковий номер заявника та власників/співвласників житла;

КЕП (кваліфікований електронний підпис) заявника та власників/співвласників житла;право власності на житло має бути внесено до Реєстру нерухомості (з 2013 року);

заявник має бути старший за 14 років.

“Команда Мінцифри повністю змінює формат послуги. Тепер потрібно лише заповнити заяву онлайн у зручний для вас час замість черг та відвідувань держустанов. Послугу можна буде отримати за один робочий день”, – йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що для мешканців міст Дніпро, Одеса, Миколаїв, Херсон і Чернівці послуга стане доступною дещо згодом.

У Мінцифри додали, що проєкт реалізовується Програмою EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, за підтримки проєкту “Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні” (Проєкт підтримки Дія), який впроваджується ПРООН за підтримки Швеції і Академії електронного урядування Естонії в межах “EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека”. А також за співпраці Міністерства цифрової трансформації України з Державною міграційною службою, міністерствами – внутрішніх справ, оборони, юстиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *