Сб. Кві 20th, 2024

ВООЗ спільно з Національною службою здоров’я України розробила три можливі сценарії розвитку коронавірусу.

В Україні очікується стрімке зростання захворюваності на коронавірус в листопаді.

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв’ю виданню “Фокус”, передає ТСН.

За його словами, зараз багато різних прогнозів розвитку пандемії COVID-19 в Україні, але в довгостроковій перспективі вони погано працюють.

“Всі прогнози показують стрімке зростання захворюваності в листопаді і переповнену систему охорони здоров’я. ВООЗ спільно з Національною службою здоров’я України розробила три можливих сценарії розвитку подій: оптимістичний, песимістичний і помірний, по якому ми зараз якраз рухаємося, але ситуація може швидко змінюватися”, сказав головний санлікар.

Кузін розповів, що на рівні кожної області є ще дві-три резервні лікарні для приймання пацієнтів з коронавірусом. На сьогодні налічується близько 40 тисяч ліжок, у разі погіршення ситуації, можна розгорнути до 70 тисяч, а з

урахуванням резервних – до 90 тисяч ліжок.

“Але ми повинні розуміти, що за навантаження в 70 тис. система охорони здоров’я вже не може адекватно надавати ургентну медичну допомогу, тобто можуть виникнути проблеми з плановими операціями, з лікуванням інфарктів, інсультів, інших хвороб. Тому МОЗ сьогодні закликає всіх вакцинуватися, щоб не допустити цього”, – додав Кузін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *