Ср. Кві 24th, 2024

1 жовтня на Івано-Франківщині розпочався осінній призов на строкову військову службу. У межах цієї призовної кампанії 418 новобранців області поповнять українське військо.

Про це Суспільному повідомили під час пресконференції в Івано-Франківському центрі комплектування та соціальної підтримки.

З 1 жовтня в районах області запрацювали шість призовних комісій та призовна комісія Івано-Франківської міської територіальної громади. З 13 вересня почала працювати обласна медична комісія. Голова військово-лікарської комісії Микола Боднарчук розповів, що усі новобранці повинні пройти військово-лікарську комісію та обов’язкове тестування на COVID-19. Також під час комісії медики вимагатимуть довідку від сімейного лікаря. Призовна кампанія проводитиметься з жовтня до грудня в умовах карантинних обмежень.

“Під час цього призову всі новобранці спочатку прибуватимуть до військових частин, а вже звідти поїдуть до навчальних центрів. Там протягом двох-трьох місяців буде проводитися з ними підготовка за військовими спеціальностями. Потім призовники повертаються до своєї військової частини виконувати завдання за отриманою військовою спеціальністю”, — сказав заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення Юрій Мухін.

За його словами, призовників повністю утримуватиме держава та забезпечуватиме їх речами, продуктами, триразовим харчуванням. Крім того, хлопцям, яких призвали на строкову військову службу, виплатять разову допомогу 4 540 грн, а щомісяця вони отримуватимуть від 350 до 700 грн, залежно від звання та посади.

Призовники повинні прийти до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за викликом військового комісара в той термін, який зазначений у повістці, розповів помічник військового комісара з правової роботи Богдан Марціс. Якщо повістка не надходила, то потрібно самостійно з’явитися протягом десяти днів з дня оголошення призову.

З його слів, тим, хто до десятого жовтня не прийде в призовну комісію, загрожує адміністративне покарання — штраф 1 700 грн. За неявку без поважної причини у військкомат після проходження комісії новобранцю загрожує кримінальна відповідальність — обмеження волі на три роки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *