Пт. Бер 29th, 2024

Йдеться про корову з села Негівці Верхнянської громади.

На Калущині тварину тримають в умовах не придатних для її життя, особливо у зимову пору. Журналісти, представники влади та поліції прийшли до помешкання пані Галини Синдей, проте жінка разом із “годувальницею” втекла з дому. Про це у соцмережі повідомляє Дім Сірка м.Калуш, пише Галичина24.

“Господиня Галина Синдей втекла здому і повела кудись корову, дізнавшись, що приїде комісія. Очевидно злякалася, що застануть корову в так званій, стайні. Стайнею будівлю назвати важко: всюди величезні діри, в яких гуляє вітер. Як там може зимувати худоба – не вкладається в голові. Буквально по слідах на снігу голова та поліція шукали, куди пішла жінка з коровою.” – йдеться у повідомленні.

Знайшли корову в іншому кінці села в якійсь дровітні. Перелякана брудна тварина там, навіть, не мала де лягти, стояла просто на якихось скіпках, гілках. Сіна не було. В корови була досить довга шерсть, що може бути ознакою гельмінтозу і захворювання легень. 

За словами сусідів, корова з такими газдами “мучиться” вже десь 2 рік. Казали, що господар досить агресивний і побоюються його помсти. Повернувшись до хати Галини Синдей, застали її вдома.Вона запевняла, що корову годує, показувала якесь сіно і запевняла, що слова сусідів, що корова голодує – це наклеп. Сказала, що відвела корову на інший кінець села, бо прогнозують похолодання. На питання, як корову досі до середини зими тримали в дірявій стайні, казала, що то недавно стайня «облупилася» і вони її підремонтують.На питання, чи готова продати корову, бо цікавились люди готові купити, сказала, що треба питати чоловіка, який на роботі. Комісія склала акт, господаря викликали в старостат і якщо він не вживатиме заходів або не продасть корову, поліція притягне Віктора та Галину Синдей до відповідальності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *