Чт. Кві 25th, 2024

В Україні пік захворюваності на коронавірус може тривати місяць: від середини листопада до середини грудня.

Таку думку висловив в ефірі “Сніданку з “1+1” головний санітарний лікар Ігор Кузін

Ситуація в регіонах швидко погіршується. Декілька регіонів вже перебувають у “помаранчевій” зоні. Ми в МОЗ очікуємо пікові навантаження на систему – від середини листопада до середини грудня цього року. Це буде піковий період, коли ми будемо мати максимальне навантаження на систему охорони здоров’я”, – розповів представник МОЗ.

Він нагадав, що в Україні наразі адаптивний карантин, за якої діє система індикаторів: якщо вони перевищують рекомендовані норми, тоді впроваджуються більш жорсткі карантинні обмеження.

За словам Кузіна, наразі в країні є розгорнута мережа першої хвилі лікарень для інфікованих коронавірусом, де майже 98% ліжок мають підведений кисень. “Зараз 44 тисяч ліжок в першій хвилі (лікарень – Ред.). Додатково можемо розгорнути до 70 тисяч ліжок. В кожній області є резервні лікарні – одні, дві оба навіть три, які будуть працювати в найгіршому випадку”, – розповів він.

У МОЗ переконані, що навіть за гіршого сценарію розвитку захворюваності на COVID-19 в Україні вистачить і ліжок, і кисню

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *