Чт. Бер 28th, 2024

В Івано-Франківській громаді стрімке зростання хворих на коронавірус, а медики Центральної міської клінічної лікарні відзначають високу смертність у порівняні з минулими хвилями.

Заступник головного лікаря ЦМКЛ Володимир Вовчук розповів “Галці”, що зараз багато киснезалежних пацієнтів – 117 наразі перебувають на лікуванні, а це говорить про важкість перебігу хвороби. У лікарні йде великий розхід кисню — в середньому півтори тонни на добу. Поруч з цим медики фіксують високу смертність – 17,9%, а це у два рази більше, ніж було навесні, та втричі більше, ніж було минулого року.

“Обладнання нам наразі вистачає, а от персонал на грані. Якби довелося ще мобілізувати, то були б проблеми з персоналом, а так всього решта вистачає. Просто зараз на “ковідному” напрямку задіяні лікарі терапевтичного профілю, а розгорнуто ще одне відділення, тому резерви наші терапевтичних спеціалістів вже вичерпано… Якщо буде питання ще розгортати ліжка, то потрібно буде задіювати людей збоку або інших профілів”, – розповідає Вовчук.

Серед пацієнтів, які потрапили до лікарні, вакцинованих лише 2,5%. Вони переносять хворобу набагато легше — без реанімації.

“Зранку у нас було 55 пацієнтів, наразі не всі ліжка зайняті, але на вечір будемо бачити, яка буде ситуація. Інші відділення поки що працюють нормально, приймають пацієнтів”, – додає лікар.

Наразі в лікарні є проблема з вивантаженням кисню, кріоциліндр не справляється з потребою мережі й коли бочку наповнюють киснем, то паде тиск в системі, тому потрібно підключати балони. Вовчук каже, що це може серйозно вплинути на роботу лікарні взимку, але вони планують вирішити це питання – облаштувати ще одну бочку для кисню.Він також наголосив, що кількість хворих буди рости, а особливо тих, хто потребуватиме кисню:

“По Україні сьогодні було понад 15 тисяч хворих, по області близько 400”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *