Пт. Кві 19th, 2024

Прикарпатець Михайло Харук здобув для України першу медаль сезону Кубка Європи зі сноубордингу.

Це друга нагорода такого рівня для українського чемпіона світу серед юніорів, пише Суспільне спорт.

Збірна України завоювала першу медаль Кубка Європи зі сноубордингу в сезоні 2021/22. У чеському Монінеці відбувся другий етап змагань, на якому українець Михайло Харук завоював срібну нагороду в паралельному слаломі.

Українець став другим серед понад 50 учасників, поступившись лише австрійцю Домініку Бурґшталлеру. “Бронзу” виборов швейцарець Себастьян Шулер.

Це друга медаль Харука на рівні Кубка Європи. Востаннє він був у призах у березні 2020 року в грузинському Ґудаурі, де став другим у паралельному гігантському слаломі.

На першому етапі Кубка Європи в німецькому Ґечені тиждень тому Михайло також був близьким до призових місць: там він показав четвертий і п’ятий результати в змаганнях із паралельного слалому.

Інший українець Василь Кашелюк посів у Монінеці восьме місце, Андрій Кабалюк – 13-те, Станіслав Гачак – 16-те, Нестор Білоус – 23-тє, Михайло Кабалюк – 24-те, Лерон Харченко – 26-те, Олександр Попадич – 37-ме.

За день до цього, поки Харук брав участь у етапі Кубка світу в італійській Кортіні-д’Ампеццо (і посів там 58-ме місце), в Монінеці відбулися ще одні змагання Кубка Європи з паралельного слалому, в яких найвищий результат показав Кашелюк: сноубордист увійшов до топ-6.

Серед українських жінок найкраще виступила Елеонора Павлюк. Спортсменка зупинилася за крок до медалей у перший день змагань із паралельного слалому, посівши четверте місце. Українка поступилася росіянкам Ользі Найдакіній і Марії Валовій та швейцарці Флуріні Неві Берчі. Другого дня найвищим показником було 11-те місце Віти Бондарук.

Хто такий Михайло Харук

22-річний український сноубордист, який представляє Івано-Франківську область.

Чемпіон світу серед юніорів у паралельному слаломі 2019 року.

Дебютував дорослому чемпіонаті світу в 2021 році. Його найкращий результат – 35-те місце в паралельному слаломі.

Особистий рекорд на рівні Кубка світу – 17-те місце в паралельному слаломі на етапі в австрійському Бад-Ґастайні в січні 2020 року.

Двічі піднімався на п’єдестал Кубка Європи: обидва рази виграв “срібло”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *