Сб. Кві 20th, 2024

Проєкт «Мале карпатське коло» з’єднає три європейські країни – Україну, Польщу та Румунію –навколо ключових курортних точок Карпат.

Про це повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, передає Укрінформ.

«З’єднати ключові курортні точки Карпат, поєднати три європейські країни – Україну, Польщу, Румунію, – створити інфраструктуру європейського рівня і дати потужний поштовх для розвитку громад і їхнього туристичного потенціалу – саме це отримає Закарпаття і сусідні області від втілення в життя «Малого карпатського кола», – сказав Білецький.

Як повідомляється, наразі три області України – Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська – реалізовують потужний інфраструктурний проєкт «Мале карпатське коло». Роботи ведуться в межах президентської ініціативи Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Мале карпатське коло» – проєкт, який у найближчому майбутньому об’єднає курортні та туристичні центри трьох областей. Серед ключових центрів з львівського боку – Славське, Рожанка (Верхня і Нижня), Сколе та Плай, із боку Закарпаття – Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я, а з Івано-Франківського – Вигода, Вишків і Буковель.

Це надасть можливість обміну туристичними потоками, зменшення часу подорожі і відповідно збільшення інвестиційних надходжень та надходжень до місцевих бюджетів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *