Пт. Бер 29th, 2024

У Карпатах коло села Татарів знаходиться дача Ющенка. В 2005 – 2015 роках тут відпочивав колишній президент. А зараз там покинутий будмайданчик.

Про це пише eXplorer.lviv.ua, передає Галичина24.

Дача стоїть через річку попри дорогу на водоспад Гук. Хоч це і заповідна територія, але будуватися там можна. Адже раніше на місці дачі був хутір і жили люди. Зараз від хутора залишилася лише одна стара хата. А до дачі є міст зі шлякбаумом, електричні стовпи та охорона.

“Ми прикинулися туристами що заблукали і прогулялися територією дачі. Тут суцільний будмайданчик. Дерев’яні будиночки, де колись жив Віктор Андрійович, знесли. На їх місці звели масивні конструкції з каменю та бетону. Вуликів теж вже немає, але деревяна церква ще залишилася. Будівництво почали були масштабне, явно більше ніж потрібно одній людині. Але потім чомусь закинули. Судячи з чагарників по території та моху на цеглі – років п’ять все стоїть точно. Чому так сталося що дачу Ющенка покинули – невідомо. Шкода вкладених праці і грошей бо воно зараз гниє та руйнується. А місце тут дуже красиве, тихе, затишне. Ну і якось непомітно, само по собі ми опинилися на іншому березі річки. Хтось тут вимурував скіфського ідола на краю узбіччя коло дачі”, – йдеться у повідомленні Андрія Риштуна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *