Ср. Кві 24th, 2024

З початку року працівники поліції виявили та зафіксували близько 19 300 порушень карантинного режиму.

Правоохоронці склали майже 640 протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей) та 18 660 адміністративних матеріалів за порушення, що передбачають відповідальність за перебування в громадських будівлях та транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, інформує пресслужба поліції.

На території краю діють спільні міжвідомчі мобільні групи з числа працівників поліції, представників Держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки, муніципальної інспекції, лікарів та посадових осіб органів місцевого самоврядування, які здійснюють перевірку дотримання дотримання власниками торговельних, розважальних закладів та інших установ обмежень щодо режиму діяльності.

Нагадаємо, з 6 грудня в Україні уведено зміни до карантинних обмежень задля запобігання поширенню коронавірусу SARS-CoV-2, відтак поліцейські закликають громадян дотримуватися визначених правил. З 7 грудня Івано-Франківську область переведено до «жовтої» карантинної зони.

У межах “жовтого” рівня заборонено:

проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м площі будівлі або території;

заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць;

заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж 1 особа на 10 кв. метрів тощо.

Заклади освіти працюватимуть за такими умовами:

дитячі садки та 1-4 класи шкіл працюватимуть стаціонарно,

5-12 класи шкіл та інші заклади освіти вимагатимуть особливих умов. Для роботи у звичному режимі понад 80% персоналу закладу освіти мають бути щепленими хоча б одною дозою вакцини проти COVID-19.

Обмеження “жовтого” рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та усі організатори масових заходів, працівники кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення від COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *