Чт. Бер 28th, 2024

2 лютого о 23:30 на 102 надійшло повідомлення про те, що в селі Старий Косів загорівся житловий будинок.

За вказаною адресою негайно виїхали працівники групи реагування патрульної поліції, оперативники, слідчо-оперативна група, рятувальники та експерти-криміналісти.

Працівники ДСНС спільними зусиллями із поліцейськими та небайдужими громадянами погасили пожежу.

Поліцейські встановили, що загоряння сталося внаслідок того, що 25-річний чоловік, який проживав у будинки, розкидав у кімнатах пляшки із легкозаймистою речовиною.

Напередодні між підозрюваним і його батьками виник конфлікт, у ході якого син схопив ніж і наніс колото-різані рани матері, а після цього вирішив спалити житло разом з батьками.

Сусіди викликали поліцію та допомогли батькам вибратися з палаючого будинку, а до приїзду правоохоронців втихомирювали зловмисника. Внаслідок пожежі повністю знищено домоволодіння, потерпілих батьків доставлено до медзакладу: у матері травми від ножових поранень, у батька – опіки тіла.

Слідчі затримали нетверезого підозрюваного (0,74 проміле) у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. З місця події вилучено речові докази і скеровано на експертизу.

Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна». Невдовзі суд обере йому запобіжний захід. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *