Чт. Бер 28th, 2024

Галина Курус з Долинської громади Івано-Франківської області перемогла у фестивалі-конкурсі «Різдвяна зірка 2022» з автентичною колядкою «Роди, Боже, жито».

Як повідомили Укрінформу у Регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області, відкритий онлайн-фестиваль-конкурс обрядових композицій «Різдвяна зірка» з 16 грудня 2021 року до 10 січня 2022 року проводила Софіївська територіальна громада.

19 січня відбувся гала-концерт фестивалю, на якому оголосили переможців конкурсу.

Гран-прі фестивалю, отримав Молодіжний центр «UNREAL» з Софіївської громади Дніпропетровщини. Приз глядацьких симпатій отримала ініціативна група творчих вчителів Миколаївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 з Миколаївської територіальної громади Донецькоїобласті.

Спеціальний приз від голови Софіївської громади отримав ансамбль «Срібний передзвін» з Гусятинської територіальної громади Тернопільської області.

У номінації «Різдвяна зірка єднає світ» перемогла Злата Барчук з Канади, а в номінації «Гарно колядуємо. Чудово працюємо» – гурт «Медичні перці» з Бродівської територіальної громади Львівської області.

«Завершився п’ятий ювілейний фестиваль-конкурс «Різдвяна зірка». Цьогоріч здійснилася мрія нашої громади – конкурс об’єднав громади з усієї України. Фестиваль-конкурс «Різдвяна зірка» зібрав 226 творчих колективів та 2635 учасників з усієї України та зарубіжжя. Онлайн-трансляцію фестивалю переглянули понад 118 тисяч глядачів з усієї України та 50 держав світу», – зазначив голова Софіївської громади Петро Сегедій.

За його словами, вперше конкурс «Різдвяна зірка» проводили у 2010 році у селищі Софіївка серед місцевих колядників. У 2018 році вперше фестиваль вийшов на загальноукраїнський рівень, тоді у конкурсі взяли участь понад 50 колективів.

П’ятий рік поспіль інформаційним партнером Софіївської громади в організації фестивалю «Різдвяна зірка» є Регіональний офіс «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області.

«У 2018 році під час заходів, які U-LEAD проводив для громад, ми запропонували створити громадам платформу для спілкування. Саме тоді Софіївська громада виступила засновницею фестивального руху серед громад Дніпропетровської області, і вони, незважаючи на виклики сьогодення, продовжують проводити фестиваль. І тепер вже завдяки сучасним технологіям і, як це не дивно звучить, завдяки пандемії змогли об’єднати громади з усієї України, стати відомими за кордоном. Фактично, фестиваль «Різдвяна зірка» став брендом громади”, – зазначила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області Олена Тертишна.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *