Вт. Кві 23rd, 2024

В Україні прискорюють формування територіальної оборони. Відповідні підрозділи повинні з’явитися у всіх регіонах.

У Міністерстві оборони заявили, що у складі сил територіальної оборони триває формування 25 бригад. Їх утворюють за принципом одна бригада на регіон, пише 24 канал.

Усі бригади об’єднуватимуть понад 150 батальйонів: один батальйон на район.

Постійна чисельність сил територіальної оборони у мирний час складатиме 10 тисяч військовослужбовців,– повідомляє відомство.Водночас по штату особливого періоду підрозділи тероборони налічуватимуть понад 130 тисяч людей. Для цього сформують відповідний резерв.

Етапи формування сил ТрОМіністр оборони Олексій Резніков зазначив, що розгортання системи територіальної оборони відбуватиметься у 3 етапи. Він також нагадав, що ТрО – окремий рід сил у складі Збройних сил України.

“На першому етапі бригади й батальйони Сил ТрО розгортатимуться по штату мирного часу. Це відбувається просто зараз”, – повідомив міністр.

У кожному батальйоні формується кістяк з військовослужбовців ЗСУ. Їхнім завданням є командування, навчання та злагодження цивільних, які укладуть контракт про службу в резерві ТрО. Кожен батальйон налічуватиме до 600 людей.

Формування резерву ТрО по штатах особливого періоду – це другий етап після того, як у батальйонах та бригадах створять організаційно-управлінське ядро. За тими, хто служитиме у силах ТрО, закріплять зброю.

Резніков зазначив, що станом на 17 січня визначено 86% місць дислокації підрозділів ТрО по всій Україні. У прикордонних регіонах бригади тероборони з початку січня набули 70% спроможності мирного часу.

Після формування штату мирного часу та резерву для особливого періоду на третьому етапі розглядатимуть питання про необхідність створення у невеликих населених пунктах добровольчих формувань територіальних громад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *