Пт. Кві 19th, 2024

Упродовж минулої доби на Івано-Франківщині медики зафіксували 45 нових випадків COVID-19 серед дітей. Це на 38 занедужалих більше, ніж 22 листопада.

Про це на брифінгу повідомив директор обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Руслан Савчук, пише Суспільне.

За його словами, найбільше лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби серед дітей — в Івано-Франківському та Коломийському районах. На цю недугу переважно хворіють діти шкільного віку. Зокрема, серед виявлених випадків інфікування COVID-19 упродовж минулої доби – 33 учні.

“У минулу хвилю хворіли 3,4% дітей від загальної кількості населення. Тепер – 4,7%. Ті діти, які сьогодні перебувають у стаціонарах і отримують медичну допомогу з діагнозом “коронавірусна хвороба”, переважно інфікувалися від невакцинованих батьків чи родичів”, — каже Руслан Савчук.

Наразі на стаціонарному лікуванні в обласній дитячій клінічній лікарні перебувають 12 дітей із COVID-19. Четверо з них — у реанімації. Медики продовжують рятувати життя 17-річної дівчини з ураженими на 98% легенями. Пацієнтка 20 днів під’єднана до апарату ШВЛ.

На Івано-Франківщині загалом у 26 медзакладах надають допомогу хворим на COVID-19. Директор обласного департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко каже, що завантаженість ліжкомісць в області складає 60,7%. Хоч і ситуація з госпіталізацією серед дорослих та дітей поступово стабілізується, за словами Ігоря Дмитренка, смертність серед прикарпатців залишається високою. Упродовж минулої доби померли 20 людей з COVID-19.

“Якщо взяти у співвідношенні жовтень та листопад, то за жовтень померли 244 людини, у листопаді, який ще не завершився, уже є 347. Тобто бачимо тенденцію до зростання вже у цьому місяці”, — каже Дмитренко.

За даними обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, від початку пандемії на Франківщині виявили 5 623 випадки захворювання на COVID-19 серед дітей до 18 років, з них — 4 495 дітей шкільного віку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *