Пт. Кві 26th, 2024

Нова потужна лабораторія запрацює на базі обласної клінічної інфекційної лікарні.

Відкрити об’єкт вдалося завдяки плідній співпраці керівництва ОКІЛ з британською компанією «Некст Левел Діагностікс», інформує начальник охорони здоров’я Ігор Дмитренко.

Саме ця кампанія устаткувала молекулярно-діагностичну лабораторію новітнім обладнанням, яке, до слова, використовуюють в провідних лабораторіях світу: Університеті Кембриджу, Інституті Пастеру, армії США, провідних лікарнях та лабораторних центрах України.

Високий рівень роботизації процесів дозволяє безпечно працювати зі збудниками інфекцій і швидко отримувати максимально точні результати досліджень.

Крім того, таке устаткування лабораторії дозволяє в автоматичному режимі здійснювати всі етапи ПЛР-тестування з мінімальним залученням медперсоналу, адже роботизовані станції («роботи») виконують всю роботу та саме вони працюють з небезпечним біологічним матеріалом. Це, в свою чергу, захищає лаборантів від ризику зараження, зменшує вплив людського фактору та мінімізує використання кадрового потенціалу.

Серед найновітнішого обладнання:

Ампліфікатори, які розраховані на навантаження 24/7 – Mік; Роботизовані станції виділення та пробопідготовки – Vera-1100;

Сучасні Ламінарні та ПЛР-бокси;

Британські тест-системи для молекулярної діагностики Primer Design.

Саме таке устаткування дає змогу виконувати реагенти багатьох виробників та робити до 1000 досліджень на добу.

У лабораторії виконуватимуть не тільки тести для діагностування COVID-19, адже на встановленому обладнанні можливо робити дослідження на понад 520 різних інфекцій, також генетичні та онкологічні дослідження, в тому числі й на вірусні гепатити, ВІЛ-інфекцію, венеричні інфекції та туберкульоз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *