Чт. Бер 28th, 2024

На Прикарпатті зростає рівень захворюваності на COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, пише Галичина24.

Сьогодні за участю заступника голови облдержадміністрації Людмили Сірко, заступника генерального директора ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» з питань дослідження біологічних факторів Тетяни Джус, та в.о генерального директора КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня» Миколи Стовбана був проведений брифінг для представників засобів масової інформації стосовно епідситуації, вакцинальної кампанії та карантинних обмежень на території області.

Зазначалося, що від початку пандемії в області підтверджено 134295 випадків COVID-19, з них 492 за минулу добу. Станом на сьогодні продовжують хворіти 8 812 осіб.

Крім того, Івано-Франківська область знаходиться на 12 місці по захворюваності на коронавірусну інфекцію серед інших регіонів України та на 13 місці за кількістю летальних випадків. За останній тиждень найбільше лабораторно підтверджених випадків зареєстровано в Івано-Франківському та Калуському районах. За словами Тетяни Джус, на Прикарпатті зростає рівень захворюваності на COVID-19.

«Прикарпатті вкрай не стабільна ситуація з COVID-19. Кількість лабораторно підтверджених випадків щодня збільшується. Тому вкотре закликаємо не нехтувати карантинними обмеження, які діють на території області та дотримуватися їх. Крім того, єдиним та надійним захистом проти цієї недуги залишається вакцинація. Зауважу, що в області в достатній кількості доступні вакцини проти COVID-19, які є дієвим та надійним способом захисту проти коронавірусної інфекції», – каже Тетяна Джус.

За її словами, на території області на сьогодні не зафіксовано жодного випадку інфікування новим штамом COVID-19 «Омікрон».

« На Прикарпатті ще не підтверджений цей штам. Проте в області продовжує циркулювати агресивніший “Дельта”штам, який дає більше ускладнень. Хочу зауважити, що науковці стверджують, що “Омікрон” уражає більше молоду категорію людей, проте він є чутливим до вакцинації. Люди, які вакциновані двома дозами вакцини є захищені від “Омікрону” на 65% ”, – каже фахівець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *