Пт. Кві 19th, 2024

Сьогодні, 24 лютого вранці Російська Федерація розпочала збройну агресію проти України. Багато міст нашої держави були атаковані у різний спосіб. Два об’єкти військової інфраструктури зазнали нападу і в нашій області – це аеродроми в Івано-Франківську та Коломиї.

На пресбрифінгу в облдержадміністрації за участю голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук, голови обласної ради Олександра Сича та Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, керівника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимира Ярмощука наголошувалося, що воєнний стан, який сьогодні був оголошений Указом Президента України, передбачає певні обмеження.

Про це Івано-Франківська обласна державна адміністрація, пише Галичина24.

“На в’їздах до області та Івано-Франківська будуть стояти блокпости, у людей перевірятимуть документи. Це слід сприймати з розумінням. Не варто робити кроків, які можуть зашкодити Збройним силам України та військовикам: не фотографувати військову техніку, військовослужбовців, не розповсюджувати в соціальних мережах інформацію, яка може зашкодити безпеці ЗСУ”, – йдеться в повідомленні.

Голова облдержадміністрації повідомила, що сьогодні зранку відбулося засідання Регіонального оперативного штабу, робота усіх сфер життя області координується, органи влади в області діють злагоджено.

«Дорогі прикарпатці! – звернулася до мешканців Прикарпаття Світлана Онищук. – Ми повинні бути, які ніколи, єдиними. Розуміємо, яка сьогодні складна ситуація в області та державі. Але ми – єдині. Зараз ситуація в області є контрольованою. Наші військові виконують всій обов’язок і мирному населенню важливо зберігати спокій, не піддаватися на інформаційні «вкиди» та фейкові новини. Слідкуйте тільки за офіційними джерелами інформації. Не панікуйте, зберігайте спокій і вірте в Збройні сили України».

Вона також закликала за можливості залишатися вдома, підготувати, у разі потреби, «тривожні» валізи, продукти харчування, аптечки, готівку. Також слід уримуватися від поїздок у зонах аеропортів.

Облдержадміністрація та Оперативний штаб, запевнила очільниця ОДА, працюють в просиленому режимі і на всі виклики реагуватимуть вчасно. Керівництво ОДА щоденно буде інформувати населення про ситуацію в Івано-Франківській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *