Пт. Бер 29th, 2024

Державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій може ухвалити рішення щодо переведення всієї країни до жовтого рівня епідемічної небезпеки на початку наступного тижня, ймовірно, у понеділок-вівторок.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі ТСН, передає Укрінформ.

“Сьогодні ми маємо перевищення по деяких індикаторах, які дозволяють нам зібрати комісію”, – зауважив Ляшко.

Міністр пояснив, що оскільки уряд в понеділок, 13 вересня, вніс певні зміни до постанови про адаптивний карантин, “вона може набрати чинності, відповідно до постанови Верховної Ради України, тільки через 7 днів після прийняття”.

“Тому питання щодо переведення всієї країни в жовтий рівень епідемічної небезпеки буде вирішуватися, як мінімум, в понеділок-вівторок наступного тижня, оскільки вже набирає чинності ця постанова, яку вчора уряд прийняв. Після цього… будуть відслідковуватися далі індикатори і області, які можуть потрапити або в помаранчевий, або в червоний рівень епідемічної небезпеки, знову ж таки будуть визначатися за загальнонаціональними індикаторами. І комісія національного рівня буде рекомендувати відносити той чи інший регіон до червоного рівня епідемічної небезпеки”, – сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови № 1236, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту публікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *