Вт. Бер 19th, 2024

30 січня у місті Яремче, що на Івано-Франківщині, чоловік набирав воду з місцевого джерела і продавав її.

Про це у коментарі Суспільному розповів житель Яремча, боєць АТО Володимир Губарчук.

З його слів, цього чоловіка другий день поспіль бачили у місті за продажем води біля джерела.

“Мені розповіли місцеві жителі, що біля джерела Ямна чоловік продає воду. Я вирішив перевірити, що відбувається. Підійшовши до джерела, побачив, що там невідомий мені чоловік зайнявся “бізнесом”. За п’ять літрів хотів 50 грн. Поруч було багато пляшок з водою та мішок з порожніми”, — розповів Володимир Губарчук.

Він викликав поліцію, щоб з’ясувати законність такого “бізнесу”.

“Я займався облагородженням того джерела у мікрорайоні Ямна, шукав меценатів. Тоді ще працював секретарем Яремчанської міської ради. Разом з небайдужими людьми брався його облагороджувати. А тут — така ситуація”, — каже Володимир Губарчук.

Надалі з продавцем води спілкувалися поліцейські. У коментарі Суспільному речниця Нацполіції в області Тетяна Іванюк повідомила, що з’ясовує обставини щодо цього випадку у Яремчі.

Начальник управління безпечності харчових продуктів Держпродспоживслужби Івано-Франківської області Іван Васьків розповів кореспондентці Суспільного, за яких умов чоловік міг продавати воду.

“Людина повинна була зареєструватися як оператор ринку. Потрібно було провести лабораторне дослідження на безпечність і якість тієї води як харчового продукту. А те, що чоловік просто набирав воду з джерела і її продавав, це — незаконно. Має бути відповідне маркування продукції, яка продається, зокрема склад води і відповідність ДСТУ”, — каже Іван Васьків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *