Пт. Бер 29th, 2024

В Івано-Франківській обласній клінічній лікарні померла молодша медична сестра, яка отримала 90% опіків тіла під час пожежі у Косівській ЦРЛ.

Про це кореспондентці Суспільного повідомив медичний директор лікарні Андрій Яворський.

З його слів, жінка померла 29 грудня приблизно о 20:00.

46-річна молодша медсестра Косівської лікарні перебувала у найважчому стані. Про це Суспільному повідомила лікарка відділення невідкладних станів Ольга Таркевич. Жінку госпіталізували 29 грудня о 00:50 у відділення реанімації та одразу перевели на штучну вентиляцію легенів. У неї було 90% опіків та шок третього ступеня. Зі слів Ольги Таркевич, шанси на життя пацієнтки були мінімальні.

59-річну медсестру, яка також перебувала в обласній клінічній лікарні, транспортували в Київський опіковий центр. Жінка отримала 60% опіків під час пожежі в Косівській центральній районній лікарні увечері 28 грудня.

Нагадаємо, у Косівській центральній районній лікарні, що на Івано-Франківщині, 28 грудня сталася пожежа. Загинули троє пацієнтів медзакладу. Займання виникло о 21:22 на першому поверсі 4-поверхової будівлі лікарні — в реанімації.

В реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем.

Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від covid-19, один із співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку.

Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети…У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *