Ср. Кві 24th, 2024

В Україні стрімко зростає захворюваність на ковід. В Івано-Франківську в тому числі.

Про це повідомляє міський голова Руслан Марцінків, пише Галичина24.

“До порівняння: за 2020 рік 239 людей померли від коронавірусу. І лише за 9 місяців цього року померло 343 людей. І це ще до «Дельти». Зараз ситуацію контролюємо. Але за динамікою вже можемо передбачити, що ПІК ЗАХВОРЮВАНОСТІ припаде на кінець жовтня – початок листопада. З вересня бачимо стрімке зростання захворюваності. Наповненість наших лікарень зараз – 70%. Вони працюють на повні можливості. Вже йде мова щоб відкривати для ковідних хворих додаткові відділення”, – йдеться в повідомленні.

Додає, з усіх пацієнтів, яких госпіталізували, лише 2% вакциновані. Але їх форми захворюваності не такі важки – вони не киснезалежні.

“Але третя хвиля захворюваності розгортається швидко і потребує НАБАГАТО БІЛЬШЕ КИСНЮ.Тому нагадаю, що вакцинація – це основний спосіб профілактики коронавірусної хвороби та її важких форм, – зазначає Руслан Марцінків. – Сьогодні вакцини «Астразенека», «Коронавак» і «Пфайзер» доступні у всіх наших центрах вакцинації в достатній кількості. І для першої, і для другої доз. З такими умовами «червона зона» не за горами. Якщо ж ми туди потрапимо, в силу вступлять нові обмеження, які тепер відштовхуватимуться від кількості вакцинованих людей”.

Наприклад, для того, щоб заклад харчування працював у «червоній зоні», треба буде, щоб він мав 100% вакцинованих працівників і 100% вакцинованих ВІДВІДУВАЧІВ. Тобто швидше за все, якщо потрапимо в червону зону, заклади харчування будуть доступні тільки для людей із зеленим паспортом вакцинації (тобто і працівник і відвідувач має отримати дві дози вакцини).

Світова статистика каже, що 90% вакцинованих захищають більшість людей від пандемії. Державна влада каже, треба 100% вакцинованих. Але в міру протипоказань реальна планка, яку можна досягнути – це 95%. І до цього треба тягнутися.

“Тому нагадую: важливо вакцинуватися! А ще – маски, миття рук та інші заходи особистої безпеки. Від цього залежить не тільки ваше життя”, – зауважує міський голова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *