Сб. Кві 27th, 2024

Минув майже рік з часу масового отруєння собак в Івано-Франківську, проте поліцейські до сих пір “продовжують досліджувати факти” справи. Загалом впродовж 2020-2021 років поліцейські Івано-Франківщини зареєстрували 14 кримінальних проваджень щодо жорстокої поведінки з тваринами.

Про це Суспільному у відповіді на запит повідомив заступник начальника Нацполіції в області Остап Білейчук.

З них 13 проваджень поліцейські відкрили за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України. Через відсутність кримінального правопорушення слідчі закрили дев’ять справ.

В одному кримінальному провадженні є 23 заяви і повідомлення (десять надійшли від власників постраждалих собак, шість заяв — про факти виявлення мертвих безпритульних собак та сім заяв, які опосередковано пов’язані з отруєнням собак), в інших провадженнях — по одній заяві”, — інформують поліцейські.

Як йдеться у відповіді, слідчі продовжують досліджувати факти жорстокого поводження з тваринами у відкритих кримінальних провадженнях.

Що відомо

Справу про масове отруєння собак в Івано-Франківську поліцейські відкрили у жовтні 2020 року. Міський голова Руслан Марцінків дав дозвіл слідчим переглянути записи з усіх камер, які є у Франківську, а також запропонував винагороду тому, хто допоможе знайти винних в отруєнні тварин.

Перший випадок отруєння безпритульного собаки у Франківську волонтери зафіксували 4 жовтня 2020 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *