Сб. Кві 20th, 2024

Вимагання, поширення злочинного впливу та «вибивання» майна – на Прикарпатті викрили організовану групу.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито злочинну групу на вимаганнях, поширенні злочинного впливу, незаконних заволодіннях транспортними засобами, викраденні офіційних документів (ч. 4 ст. 189, ч.3 ст.28, ч. 1 ст. 255-1, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 357 КК України), інформує пресслужба прокуратури.

За даними слідства, двоє організаторів та троє спільників упродовж 2021 року з метою незаконного збагачення поширювали злочинний вплив на Івано-Франківщині, застосовуючи при цьому зброю та насильство щодо потерпілих та їх родичів. Вони вимагали неіснуючі борги, протиправно заволодівали майном та автомобілями, викрадали та привласнювали офіційні документи.

Всі учасники – раніше неодноразово судимі, а серед об’єктів їх злочинних посягань – товариство з обмеженою відповідальністю, яке вони захопили, погрожуючи розправою його керівникам та завдавши збитків на мільйони гривень.

В ході досудового розслідування проведено понад 50 обшуків, під час яких вилучено великий арсенал зброї та боєприпасів, засоби зв’язку та інші докази злочинної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Заходи з викриття прокурори провели спільно із працівниками управління СБУ у області та співробітниками управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *