Чт. Бер 28th, 2024

В Україні, за експертними оцінками, погано бачить кожна друга доросла, а кожна третя дитина до закінчення школи має проблеми з очима. Як цьому запобігти?

При цьому близько 80% випадків сліпоти можна було б запобігти, якщо слідкувати за станом зору. Наприклад, слідувати лише декільком простим порадам, пише nmc, передає Радіо Максимум.

Приміщення, де стоять комп’ютери і відеомонітори, має бути доволі просторим, з мікроатмосферою, що постійно оновлюється, і добре провітрюватися.Щоб звести до мінімуму вплив гаджетів на зір, дотримуйся таких рекомендацій:

налаштуйте на комфортний рівень параметри яскравості та контрастності екрана;

пристроюпроконсультуйся з лікарем щодо використання окулярів з лінзами, які блокують синє випромінювання електронних пристроїв;

під час користування пристрій необхідно утримувати на відстані від очей оптимально, якщо це буде від 45 до 60 смнамагайся не дивитися на дисплеї гаджетів за 2-3 години перед відходом до снуспробуй правило 20-20-20:

кожні 20 хвилин дивись убік приблизно на 20 метрів або кроків в далечінь протягом 20 секундвізьміть за правило фізичну активність, частіше виходьте на вулицю,

дихайте свіжим повітрям, робіть легкі вправи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *