Чт. Кві 25th, 2024

В Івано-Франківську деякі вчителі підробляли сертифікати про вакцинацію проти COVID-19.

Про це в ефірі радіо “Західний полюс” повідомив міський голова територіальної громади Руслан Марцінків, передає Суспільне.

Марцінків не назвав навчальні заклади, у вчителів яких знаходили фальшиві сертифікати. За його словами, інформацію про це передали в поліцію.

“Наприклад, є довідки, підписані поліклінікою № 2, № 3, яких не існує в природі, тому що поліклініки ліквідовані ще три роки тому. Тобто печатки поліклінік є підроблені, бо цих закладів вже не існує. Тому таких фактів, на жаль, є багато. Також поліція доповідала, що були знайдені сайти, на яких у відкритому доступі продавалися довідки вакцинації по півтори тисячі. Такі факти є по Україні. Поліція веде розслідування”, — розповів Руслан Марцінків.

Міський голова сказав, що кількість хворих у міських лікарнях збільшується. Зокрема, за минулу добу у громаді зафіксували 104 випадки захворювання, з яких — шестеро дітей.

“97% хворих у лікарнях — не імунізовані. Тому міфи по те, що вакцинація не дає захисту, — не правда. Бачимо, що хворіють саме невакциновані, — говорить Руслан Марцінків. —

Але я ще раз підкреслюю, вакцинація не означає, що людина не захворіє. Однак перебіг хвороби буде легшим”.

Також Марцінків додав, що зараз в Івано-Франківській громаді вакцинувалися 37% дорослого населення. У міських лікарнях кожного дня розгортають додаткові ліжка для пацієнтів. При потребі планують перепрофілювати гінекологічне відділення пологового будинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *