Пт. Кві 19th, 2024

Населення, що залишилось без постачальника газу, сплачуватиме за нього 7,96 грн за кубометр замість 16,56 грн у жовтні.

Про це відомо з постанови уряду від 25 жовтня, інформує УП.

Так, з 1 жовтня по 30 листопада 2021 року побутові споживачі, що користуються послугами постачальника “останньої надії”, сплачуватимуть йому 7,96 гривні за кубометр з ПДВ.

Бюджетні установи, заклади охорони здоров’я державної та комунальної власності сплачуватимуть ПОНу 16,8 гривні за кубометр з ПДВ.

Постачальник газу останньої надії (ПОН) надає послуги населенню у разі, якщо вони залишилися без газопостачальника. Наприклад, внаслідок банкрутства, закінчення чи анулювання ліцензії, необрання постачальника споживачем після розриву контракту з іншою установоюУ 2015 році ПОНом було обрано НАК “Нафтогаз України”.

Таким чином до ПОНу автоматично переходять усі споживачі збанкрутілих газопостачальників, яких цьогоріч виявилося чимало. Так, без постачальників залишилося близько 600 тисяч споживачів.У вересні цей тариф становив 11,78 грн/кубометр. Водночас “Нафтогаз” працює на ринку також як звичайний постачальник газу і пропонує тариф 7,96 грн/куб за річним тарифом.

Нагадуємо:

Кабінет міністрів дозволив дочірній компанії “Нафтогазу” – “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдингˮ – поставляти природний газ установам охорони здоров’я державної і комунальної власності на тих же умовах, як і для бюджетних організацій.

600 тисяч домогосподарств з початком опалювального сезону у жовтні будуть платити за газ 16,5 грн/куб замість 8.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *