Вт. Бер 19th, 2024

За словами Кузіна, клінічний перебіг “Дельти” є дещо іншим, початкові симптоми також дещо відрізняються.

У Міністерстві охорони здоров’я України назвали атипові симптоми штаму коронавірусу “Дельта”. Тобто не у 100% випадків “Дельта”-варіанту є кишкові розлади тощо.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв’ю для “РБК-Україна”, передає ТСН.

За його словами, зараз МОЗ стикається з тим, що клінічний перебіг “Дельти” є дещо іншим, початкові симптоми також дещо відрізняються.

“Але, думаю, що після того, як ми або отримаємо офіційну позицію ВООЗ, або зберемо доказову інформацію про симптоми, які є найбільш характерними, тоді ми вже зможемо вийти з офіційним роз’ясненням”, – пояснив Кузін, додавши, що в інших країнах реєстрували невеликий відсоток атипових симптомів.

“Тобто не у 100% випадків “Дельта”-варіанту є кишкові розлади тощо. Це по суті 5-7% від загальної кількості”, – повідомив він.

За його словами, зазвичай перебіг коронавірусної хвороби і “Дельта”-штаму починається як звичайна гостра респіраторна вірусна інфекція: це нежить, слабкість, підвищення температури тіла.

У вакцинованих людей, у разі інфікування, спостерігається стерта субклінічна форма захворювання, яка протікає простіше і без типових симптомів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *