Пт. Бер 29th, 2024

Туриз

Про це під час наради в Івано-Франківську повідомив керівник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко, передає Укрінформ.

«Незадовільний стан окремих ділянок доріг перешкоджає доступу до туристичних атракцій та локацій. Йде мова про ділянки доріг до Скель Довбуша у Бубнищі, Манявського Скиту та окремі ділянки до Дністровського каньйону», – зазначив Передерко.

За словами голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук, наступного року спільно з ДП «Дороги Прикарпаття» влада визначить для першочергового ремонту напрямки, пріоритетні для розвитку туризму на Прикарпатті.

«Це питання ми порушимо, щоб збільшити потік туристів в область, бо це надходження коштів у наші громади», – наголосила Онищук.

Як повідомляло агентство, від початку року в Івано-Франківській області 250 км місцевих доріг були передані у державну власність.

Скелі Довбуша — скельно-печерний комплекс, унікальна пам’ятка історії та природи – лежить на висоті 668 м над рівнем моря. Це скелясті виступи пісковиків заввишки до 80 м, що утворилися понад 70 млн років тому на дні палеогенового моря. Кам’яний лабіринт завширшки 200 м тягнеться серед буково-смерекового лісу зі сходу на захід майже на 1 км.

Скит Манявський (Український Афон, Хресто-Воздвиженський чоловічий монастир) — православний монастир, який заснували Йов Княгиницький та Іван Вишенський 1606 року біля села Манява (Богородчанський район, Івано-Франківська область), пам’ятка архітектури початку XVII ст. На думку вчених, саме у Скиті Манявському поховано гетьмана Івана Виговського.

Дністровський каньйон, згідно з рішенням всеукраїнського інтернет-опитування, оголошеним 26 серпня 2008 року, визнаний одним із 7 природних чудес України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *