Вт. Кві 23rd, 2024

Мабуть, у кожного у стрічці “проскакують” негативні новини. Так ось, якщо їх читати кілька хвилин, то це може погано вплину на ваш настрій.

Так, психологи з Ессекського університету встановили, що всього двох-чотирьох хвилин читання або прослуховування негативних новин про пандемію досить, щоб різко зіпсувати собі настрій, пише Journals.plos, передає Радіо Максимум.

Новини про коронавірус з позитивним контекстом – наприклад, про взаємодопомогу або одужання – не впливають негативно на емоційний стан.

До таких висновків вчені прийшли після двох досліджень. У першому добровольці повинні були читати новини про Covid у Twitter. У другому – дивитися на ютубі ролики, в яких блогери коментували хроніку пандемії.

В обох випадках учасники дослідження стали гірше почуватися, на відміну від добровольців з контрольної групи, яку відмежували від новин.

Якщо навіть кілька хвилин перегляду поганих новин про Covid можуть моментально погіршити самопочуття, то їхній тривалий і повторюваний вплив з часом може призвести до серйозних наслідків для психічного здоров’я, – вважає співавтор дослідження Кетрін Б’юкенен.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *