Вт. Бер 19th, 2024

Громадянин Італії й Люксембургу Мохамед Лука Самех прокатним автомобілем привіз із Румунії в Івано-Франківськ два дизельні генератори, кількадесят потужних павербанків і елементів тактичного захисту для бійців ЗСУ. Він кілька разів перетинав Карпати, ночував в автомобілі, а до цього — довго не спав. За прокат транспорту і пальне заплатив своїм коштом.

Чоловік розповів Суспільному, як іще підтримує Україну у боротьбі з російськими терористами та чому взагалі вирішив допомагати країні.

Мохамед Лука Самех — колишній працівник Європейського інвестиційного банку в Люксембурзі.

“Я люблю Україну. Багато років працював на підтримку побудови нової демократичної та вільної України, знайшов тут багато друзів і побачив, які чудові тут люди. Тож як я міг не допомогти у скрутну хвилину?” — розповідає Мохамед.

Зі слів чоловіка, найкраща його допомога — це міжнародна дипломатія для підтримки України та українського народу.

“Путіна треба зупинити, війну треба зупинити до початку третьої світової. Як і кожен українець, я хочу миру в Україні”, — каже Мохамед.

Разом з депутатами Верховної Ради чоловік шукає способи завершення війни.

“Ми шукаємо “нові двері” — як і коли стукати. Людей, які хотіли б допомогти, — дуже багато, але вони мають різне походження. Я допомагаю налагоджувати комунікаційні “мости” та орієнтуватися в різних уявленнях. Це було вирішальним у пакеті санкцій. Історія все розповість, коли війна закінчиться й Україна переможе” — запевнив Мохамед Лука Самех.

Дорогою з Івано-Франківська Мохамед заїхав у Львів, забрав звідти сім’ю з дитиною з інвалідністю і відвіз у Будапешт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *