Вт. Кві 16th, 2024

В області зростає кількість випадків захворювання на коронавірус. Також росте кількість вакцинованих прикарпатців.

Про це на оперативній нараді в облдержадміністрації повідомив начальник управління організації медичної допомоги населенню та медицини катастроф Володимир Дзьомбак, пише “Галка”.

“На Прикарпатті продовжується тенденція до зростання осіб, в яких діагностовано коронавірусну хворобу. 20% – це відсоток приросту кількості захворілих за тиждень. 2300 пацієнтів зараз знаходяться на лікуваннях, 747 з них – на стаціонарах. Заповненість ліжок у ковід-лікарнях Франківщини складає 57,2%, 13 осіб перебувають на ШВЛ”.

За словами Володимира Дзьомбака, найвищий показник завантаженості ліжок в: Обласній клінічній інфекційній лікарні, Центральній міській клінічній лікарні, Косівській лікарні, Коломийській інфекційній лікарні, Міській клінічній лікарні №1.“Вихід один – це вакцинальна кампанія. Щеплені люди хворіють менше і в легших формах. Спостерігається щомісячна тенденція до вакцинації. 16% жителів дорослого населення області вже вакциновані.

Серед медиків показники теж зростають – вакциновано вже 83,7%. Терміново слід покращувати відсоток вакцинації серед осіб 60-80 років і старших”.

Серед прикарпатських освітян 50% вакциновані однією дозою, 30% – двома дозами. 50% навчальних закладів Франківщини перейшли рубіж у 80% щеплених і можуть працювати очно.

Координатор вакцинальної кампанії в області Микола Стовбан зазначив, що в області у достатній кількості є вакцини CoronaVac, Pfizer та AstraZeneca.

“Наголошую, що вакцини Janssen (Johnson & Johnson) в Україні немає. Відповідно немає ніяких сертифікатів щодо вакцинації нею”, – додав Стовбан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *