Чт. Кві 25th, 2024

На території Івано-Франківської міської територіальної громади з першого січня 2022 року розгорнуть окремий батальйон територіальної оборони, особовий склад якого буде виконувати завдання в інтересах Івано-Франківська та територіальної громади.

Про це говорили сьогодні, 7 грудня, на оперативній нараді в міського голови, пише Галицький кореспондент.

Ігор Сорокопуд, військовий комісар Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки каже, що територіальна оборона громади організовується відповідно до Закону України.

“Завдання, які будуть виконуватись батальйоном будуть визначені рішеннями голови Івано-Франківської РДА. Хочу повідомити, що батальйон формується з військовозобов’язаних, резервістів, які перебувають на обліку в міських та районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, громадянами до 60 років придатними за станом здоров’я”, – каже Сорокопуд.

За його словами, будь-хто може звернутись до центру з метою вступу до цього батальйону, підписання контракту на службу.

“Цей контракт не обмежує будь-якого громадянина займатись трудовою діяльність, не обмежує у виїзді за кордон, не обмежує зміну місця проживання. Цей контракт, який підписується на певний період, військовозобов’язаний забезпечується формою, виконує інші практичні завдання. Призначають людей на посади, роздається мобілізаційне розпорядження”, – пояснює Ігор Сорокопуд.

Він додає, що в разі оголошення мобілізації людей вони прибувають за викликом і вступають в підрозділі територіальної громади.

Батальйон виконуватиме завдання в межах Івано-Франківської МТГ. Ті громадяни, які не будуть залучені до виконання питань територіальної оборони можуть бути мобілізовані і відправлені в інші військові частини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *