Пт. Кві 19th, 2024

Епідситуація в області дещо стабілізувалася, проте доволі високим залишається показник смертності, адже з початку листопада цього року померли 327 осіб, 16 з яких за минулу добу.

Про це та інше сьогодні доповів на нараді голови обласної державної адміністрації директор охорони здоров’я Ігор Дмитренко з керівниками структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, головами РДА, районних рад, міськими та селещними головами.

П”оки що, показник госпіталізованих за добу перевищує кількість виписаних. Медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою надають в 26 закладах, де, на сьогодні, розгорнуто 3000 ліжок, 2008 (66,9%) з яких зайняті. При потребі облаштують й додаткові ліжка. Майже всі вони мають доступ до подачі кисню, позаяк третина госпіталізовоних потребують кисневої терапії, адже госпіталізують їх з важкими ускладненнями”, – йдеться в повідомленні.

Зазвичай, причиною цьому є несвоєчасне звернення до лікаря.Нові штампи коронавірусу вражають більше й дітей, 57 з яких зараз перебуває на стаціонарному лікуванні. ‼️Мережа лікувальних закладів перевантажена, медики працюють в посиленому режимі та закликають не випробовувати своє здоров’я, а отримати щеплення від цієї страшної недуги.

Вакцинація – це єдиний спосіб вберегтися від СOVID-19, не хворіти з важким перебігом та не померти від ускладнень. На Прикарпатті є достатня кількість вакцин: CoronaVac, AstraZeneca, Moderna i Pfizer, вони наявні у всіх пунктах щеплення та центрах вакцинації.В область постійно відбуваються поставки вакцин, тому їх вистачить для всіх охочих.

На нараді йшлося й про дотримання посилених карантинних обмежень, що діють на Івано-Франківщині у зв’язку з введенням “червоної зони”, що зараз вкрай важливо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *